Komisjon: Autorollo kohtunik ei sobi ametisse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Autorollo pankrotimenetlus Harju Maakohtus.
OÜ Autorollo pankrotimenetlus Harju Maakohtus. Foto: Liis Treimann

Möödunud aastal leidis kohtunikueksamikomisjon, et Anu Uritam ei tohiks kohtunikuna jätkata, taandumise asemel sai temast mõni nädal hiljem aga hoopis Reformierakonna tipp-poliitikuid puudutava Autorollo tsiviilmenetluse kohtunik.

Kui kohtunik on kolm aastat töötanud, hindab tema sobivust ametisse kümneliikmeline kohtunikueksamikomisjon, mis kogub kohtuniku kohta andmeid erinevatest institutsioonidest, vaatab üle tema kohta tulnud kaebused ja hindab ta töö kvaliteeti. Uritamile anti selline hinnang mullu novembris ja komisjon otsustas, et ta ei peaks kohtunikuna jätkama, kirjutab Äripäev.

Miks nii otsustati, on kõrgema astme kohtu asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud informatsioon. «Resümee oli selline, et ta ei sobi,» kinnitas Harju maakohtu esimees Helve Särgava.

Äripäeva allikate väitel said otsustavaks Uritami isikuomadused, kuid kohtuniku enda sõnul pole see tõsi.

Loo muudab märkimisväärseks tõik, et vahetult pärast komisjonilt negatiivse hinnangu saamist, 4. detsembril sai Uritamist Autorollo tsiviilmenetluse kohtunik.

Nädal pärast Uritami kinnitamist Autorollo kohtunikuks ehk 11. detsembril kutsuti kokku kõrgeim otsustusorgan – riigikohtu üldkogu, mis leidis, et Uritami ametist vabastamiseks puudub alus.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles