Õppetoetust saab veel vaid kaks Estonia katastroofi orbu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Estonia makett meremuuseumis
Parvlaev Estonia makett meremuuseumis Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Punaselt Ristilt saab sel õppeaastal keskhariduse omandamiseks annetustest toetust veel vaid kaks parvlaeva Estonia huku järel orvuks jäänud last.

Eesti Punase Risti teatel on toetuse saajate arv aasta-aastalt vähenenud: kui 2000. aastate alguses sai õppetoetust veel 100-200 last, siis eelmisel aastal oli neid seitse ja tänavu veel üksnes kaks.

Eesti Punane Rist koos Soome ja Rootsi Punase Risti ning Rootsi Lastekaitse Liiduga alustas õppetoetuste maksmist 1995. aastal. Algul sai toetust taotleda ka kõrghariduse omandamiseks, kuid 2003. aastast jätkati vaid põhi-, kesk- ja kutsekooliõpilaste toetamist baashariduse omandamise kindlustamiseks.

Toetuse maksmist jätkatakse aastani 2015 või nii kaua, kuni raha jätkub. Praeguseks toetab õppureid aastatel 1994-1995 laekunud annetustest ainult Soome Punane Rist.

Parvlaev Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri öösel teel Tallinnast Stockholmi tormisel Läänemerel paarikümne minutiga. Õnnetuses hukkus 852 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles