Lennujaamas avastati Portugali kodanikult seitse kilo kanepit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali kodanik proovis Eestisse tuua seitset kilo kanepit.
Portugali kodanik proovis Eestisse tuua seitset kilo kanepit. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid augusti lõpus Tallinna lennujaamas kinni Portugali kodaniku, kelle pagas sisaldas kokku 6695 grammi marihuaanat.

Osa narkootilist ainet oli pakendatud jõulukingi paberisse, osale pakenditele oli püütud aga anda riideesemete välimus. Isik saabus Eestisse läbi Riia lennujaama Hispaaniast.

Paar päeva hiljem peeti Tallinnas kahtlustatavana kinni ka Gambia Vabariigi kodanik, keda on alust kahtlustada narkootilise aine salakaubaveole kaasaaitamises.

Isikud on prokuröri taotlusel kohtu otsusega vahi alla võetud.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalituse juhataja Urmet Tambre sõnul näitab Tallinna lennujaama avastus, et kurjategijad katsetavad kogu aeg erinevaid võimalusi narkootiliste ainete Eestisse toomiseks.

«Kui varasemalt on proovitud kõikvõimalikke erinevaid peitmisviise, kuid saadetised on sellest hoolimata avastatud, siis praegu proovitakse toimetada korraga ülisuuri koguseid, kusjuures nende peitmisega vaeva ei nähta ja loodetakse selle peale, et mõni ikka adressaadini jõuab,» kirjeldas Tambre.

«Koostöös oma partneritega jälgime pidevalt muutuses olevaid narkovedamise trende nii meie naaberriikides kui kogu maailmas ja korraldame vastavalt sellele ka oma tööd,» lisas ta.

Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles