Galerii: Harilaiul algasid raietööd

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi valla ettevõte OÜ Tööhobu alustas eelmise nädala lõpul Harilaiul ulatuslike raadamistöödega, et parandada kõrede elutingimusi ja taastada möödunud sajandil metsaistutamisega kinni pandud haruldased liikuvad liivad.

OÜ Tööhobu juhataja Tenek Mäekivi sõnul lõigatakse hinnanguliselt maha 1500 tihumeetrit puitu. Puude raadamine jõuab ühele poole novembris ja seejärel algab langetatud metsamaterjali kokkuvedu, kirjutab Saarte Hääl.

RMK kaitsekorraldusspetsialist Kaupo Kohv rääkis, et kokku võetakse Harilaiul maha umbes 25 ha männikultuuri, millest suurema osa moodustavad Harilaiu parkimisplatsi juures mõlemale poole merd jäävad männitukad.

Kohvi sõnul võivad tulevikus raietööd Harilaiul jätkuda, sest sinna istutatud kultuurid on ilmselgelt liiga tihedad ja vajavad harvendamist. «Kuna see on kaitseala, siis oleks sellele puistule vaja ka natuke looduslikumat ilmet,» sõnas Kohv.

Kokku moodustub raie tulemusena Harilaiule umbes 50 ha suurune lage plats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles