Lausing: Keskerakonna rahapesuvõrgustikus on ilmselt sadu inimesi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Tarmo Lausing
Edgar Savisaar ja Tarmo Lausing Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud kuul Keskerakonnast välja astunud Tarmo Lausing ütles, et tema endises parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma ning tema hinnangul on erakonna rahapesuvõrgustikus sadu inimesi.

«Raha pesemise võrgustikus on ilmselt sadu inimesi paljalt Keskerakonnas. Arvutades statistiliselt, kogu Eesti peale ilmselt 400 kuni 500 inimest, kellest suur hulk on avaliku elu tegelased,» ütles Lausing Postimehele.

Keskerakonna Noortekogu endine juht Lausing ütles, et erakonnakaaslane andis talle 250 000 krooni, millele ta pidi annetajad leidma. «Raha anti mulle perioodil pärast Noortekogu esimehe ametiaega. Seda on tehtud korduvalt,» sõnas ta. Lausing oli Noortekogu juht aastatel 2003 kuni 2005.

«Selle raha andis erakonna inimene, kes ka ise on süsteemi ohver ja Savisaare sõltlane. See tähendab ta teeb, mis kästakse. Isiklikult ma sellele inimesele halba ei soovi.»

Erakonna esimees Edgar Savisaar on Lausingu sõnul parteis toimuvast teadlik. «Edgar Savisaar on kursis 99 protsendi ulatuses kõigega parteis toimuvast, tal on asi kontrolli all. Rahaliste tehingutega on ta päris kindlasti sada protsenti kursis. Kuna rahapesuskeemis osalejaid on väga palju, siis ta ise ei aja näpuga järge, kes kui palju kontole panema peab, selleks on tal käsualused.»

Lausing ütles, et on alates 2010. aastast püüdnud parteist eemalduda ning teda ajendas infot avalikustama Keskerakonnas valitsev ebademokraatia, mis on tema sõnul viimasel ajal väljakannatamatuks muutunud.  

«Minu taluvuse piir sai ületatud. Ma ei kannata kui tehakse liiga süütutele inimestele. Ühe süütu noore inimese pärast, kelle Savisaar ära tallus, ma nüüd asju avalikustangi. Erakonna jaoks oli see köömes, noore inimese jaoks aga tragöödia, tema elu rikuti,» lausus ta.

«See oli emotsionaalne otsus, kuid nüüd see on tehtud ja teist teed mul ei ole. See on minu südameasi praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles