Riigiprokuratuur ei hakka Lausingu väiteid uurima

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Erakogu

Riigiprokuratuur ei hakka praeguse info põhjal uurima Keskerakonnast välja astunud Tarmo Lausingu väiteid erakonna ebaseadusliku rahastamise kohta, kuna puuduvad andmed sündmuste toimumise kohta viimase viie aasta jooksul.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt ütles Postimehele, et kriminaalmenetluse alustamiseks on võimalik kuritegu aegunud. «Võimaliku erakonnaalase süüteo puhul oleks tegemist teise astme kuriteoga ning karistusseadustiku järgi aegub teise astme kuritegu viie aastaga,» ütles Lunt.

Tarmo Lausing ei ole ajakirjandusele antud kommentaarides öelnud täpset aega, millal ta viis Keskerakonnale ebaseaduslikku raha.

«Meil puuduvad andmed selle kohta, et sündmused toimusid pärast 2008. aasta sügist. Menetlust saab alustada siis, kui on alust arvata, et tegu on toime pandud viimase viie aasta jooksul,» lausus Lunt.

Möödunud kuul Keskerakonnast välja astunud Tarmo Lausing ütles, et tema endises parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma ning tema hinnangul on erakonna rahapesuvõrgustikus sadu inimesi.

«Raha pesemise võrgustikus on ilmselt sadu inimesi paljalt Keskerakonnas. Arvutades statistiliselt, kogu Eesti peale ilmselt 400 kuni 500 inimest, kellest suur hulk on avaliku elu tegelased,» ütles Lausing Postimehele.

Keskerakonna Noortekogu endine juht Lausing ütles, et erakonnakaaslane andis talle 250 000 krooni, millele ta pidi annetajad leidma. «Raha anti mulle perioodil pärast Noortekogu esimehe ametiaega. Seda on tehtud korduvalt,» sõnas ta. Lausing oli Noortekogu juht aastatel 2003 kuni 2005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles