Kesknoorte juht: Tarmo Lausing on kibestunud inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu lipp.
Keskerakonna noortekogu lipp. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Keskerakonna noortekogu praeguse juhi Tõnis Mölderi sõnul on erakonna rahastamisskeemist rääkinud noortekogu endine juht Tarmo Lausing kibestunud inimene, kes üritab laimuga oma endist erakonda nõrgestada.

«Tegemist on minu arvates poliitiliselt läbi põlenud noore inimesega, kes on oma endistes erakonnakaaslastes kibestunud ja üritab nüüd enne valimisi kaikaid kodaratesse loopida,» ütles Mölder neljapäeval BNSile, kommenteerides Lausingu öeldut, et parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma ning et erakonna rahapesuvõrgustikus on sadu inimesi.

Lausing oli noortekogu juht aastatel 2003 kuni 2005. Praeguseni ripub tema foto noortekogu kodulehel rubriigis «Meie eeskujud» koos Jüri Ratase, Kadri Simsoni, Lauri Laasi ja mitmete teiste tuntud parteilastega.

2008. aastal Keskerakonnaga liitunud Mölder kinnitas, et praeguses noortekogus ei toimu Lausingu kirjeldatut. «Mina täna noortekogu juhina julgen küll väita, et kõik, mida me teeme, on puhtamast puhtam,» lausus Mölder.

«Poliitika ei ole lihtsatele inimestele,» ütles Mölder. «Poliitiku elukutse on väga raske elukutse ja paljud ei saagi sellega hakkama ja Lausing on üks nendest, kes lihtsalt läbi põles ja täna on see hetk käes, kus ta üritab laimuga oma endist erakonda nõrgestada.»

Möödunud kuul Keskerakonnast välja astunud Lausing rääkis Postimehele, et tema endises parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma, ning tema hinnangul on erakonna rahapesuvõrgustikus sadu inimesi. «Raha pesemise võrgustikus on ilmselt sadu inimesi paljalt Keskerakonnas. Arvutades statistiliselt, kogu Eesti peale ilmselt 400 kuni 500 inimest, kellest suur hulk on avaliku elu tegelased,» ütles Lausing.

Lausing ütles, et erakonnakaaslane andis talle 250 000 krooni, millele ta pidi annetajad leidma. «Raha anti mulle perioodil pärast noortekogu esimehe ametiaega. Seda on tehtud korduvalt,» sõnas ta.

«Selle raha andis erakonna inimene, kes ka ise on süsteemi ohver ja Savisaare sõltlane. See tähendab ta teeb, mis kästakse. Isiklikult ma sellele inimesele halba ei soovi,» ütles Lausing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles