11 somaali piraati mõisteti süüdi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eunavfor.eu

Seišellide ülemkohus mõistis eile piraatluses ja mullu 7.-11. mail piraadilaeval sõitmises süüdi 11 inimest, kellele määrati pooleteise kuni 16 aasta pikkused vangistused.
 


Piraadid õnnestus tabada Hollandi Kuningliku mereväe fregati HNLMS Van Amstel meeskonnal mullu 11. mail pärast seda, kui aluse Lynx helikopter märkas 400 meremiili kaugusel Somaalia rannikust kahtlast kalalaeva vedamas kaht paati.

Kui sõjalaev kalurilaeva juurde jõudis, leidsid nad sealt 11 somaali päritolu piraati ja 17 pantvangi. Hollandi mereväelased leidsid aluselt ka piisavalt tõendeid, mis seostasid neid mõni päev varem toimunud tankerile Super Lady korraldatud relvastatud kallaletungiga.

17 vabastatud pantvangi olid Iraani kodanikud, kes olid Hollandi mereväelastele äärmiselt tänulikud.

ELi piraatlusvastasel operatsioonil EUFOR Atalanta osales mõned aastad ka Eesti, kes saatis Adeni lahele kümneliikmelisi laevakaitsemeeskondi, kes teenisid Saksa ja Prantsuse fregattidel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles