Venemaa evakueeris pärast rünnakut kõik Liibüa saatkonna töötajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane vaade tühjaks jäänud Vene saatkonda Tripolis. Autovrakk pärineb päev varem toimunud protestist.
Tänane vaade tühjaks jäänud Vene saatkonda Tripolis. Autovrakk pärineb päev varem toimunud protestist. Foto: SCANPIX

Venemaa teatas täna, et evakueeris pärast seda oma Liibüa saatkonna töötajad, kui kümned protestijad eile Tripolis hoonet ründasid.

Vihased protestijad üritasid eile tormijooksuga Vene saatkonda vallutada, eelnevalt olid avalikkuse ette jõudnud teated, et üks venelanna mõrvas Liibüa sõjaväelase, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Liibüa välisminister Mohamed Abdelaziz oli külastanud saatkonda ja Vene suursaadikule teatanud, et sellises faasis ei saa nad Liibüa saatkonnatöötajate julgeolekut tagada, teatas Vene välisministeerium.

Sellises olukorras võeti vastu otsus koheselt kõik saatkonnatöötajad ja nende perekonnad Tuneesia pealinna Tunise kaudu Liibüast evakueerida, teatas Vene välisministeerium avalduses.

Täna jõudsidki saatkonnatöötajad koos perekondadega turvaliselt Tunisesse. Moskvasse lendavad nad homme.

Vene väliministeeriumi teatel ründas grupp mässulisi saatkonda, kui Vene kodanik Jekaterina Ustjužanikova tappis Liibüa sõjaväelase ja pussitas mehe ema. Naine on vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles