Ametiühingute keskliit nõuab Narva linnapealt koolikonflikti lahendamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva jõe sillale ja kindlusele
Vaade Narva jõe sillale ja kindlusele Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ametiühingute keskliit on mures jätkuva konflikti pärast Narva Kreenholmi gümnaasiumis ja Narva hariduselus tervikuna.

Narva Haridustöötajate Liit ja gümnaasiumi juht on tänavu juuni algusest teravas vastuseisus, kuna gümnaasiumi direktor ei täida kehtivat kollektiivlepingut ja eirab Eesti Vabariigi seadusi, teatas keskliit.

Lisaks sellele, et direktor rikub ametiühingu õigust saada töötajate töötingimusi ja tulevikku puudutavat informatsiooni, lõpetas ta kõiki seaduse nõudeid eirates 30. augustil töölepingu ametiühingu usaldusisikuga, kes töötas koolis eesti keele õpetajana.

Peale teiste Ida-Virumaal tegutsevate ametiühingute toetusaktsioone alanud läbirääkimised Narva linnavalitsusega pole tänaseks tulemusi toonud. Seda vaatamata faktile, et läbirääkimistel osales ka riiklik lepitaja Henn Pärn isiklikult.

EAKL ei näe linnapea soovi konflikti sisuliselt lahendada. Linnapea ei soovi või ei suuda panna gümnaasiumi direktorit täitma Eesti Vabariigi seadusi. Selline suhtumine või saamatus loovad pinna ka edaspidisteks rikkumisteks.

EAKL nõuab, et Narva linnapea viivitamatult selgitaks välja linnale alluvas gümnaasiumis tekkinud konflikti põhjused ja rakendaks meetmeid olukorra normaliseerimiseks.

Juhime Eesti avalikkuse tähelepanu, et tegu ei ole esimese ega viimase juhtumiga, kus Narva hariduselu seostatakse seaduste jämeda rikkumisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles