Tänavu astus ajateenistusse ligi 3400 noort

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija Kevadtormil.
Ajateenija Kevadtormil. Foto: Kaitsejõude peastaap

Tänavu astus Eestis ajateenistusse kokku 3342 kutsealust ja vabatahtlikuna 15 neidu.

Noori võeti aega teenima kolm korda, neist viimane toimus lõppeval nädalal, mil kaitseressursside ameti kutsel astus ajateenistusse 1333 kutsealust ja kümme vabatahtlikku neidu.

Kaitseressursside ameti peadirektor Kairi Rikko ütles, et on kiiduväärt, et jätkuvalt väärtustavad noormehed ajateenistusest saadavaid kogemusi ja koostavad oma eluplaane ning karjääri arvestades kindlalt ajateenistusega.

«Sellest annab tunnistust vabatahtlikult ajateenistusse asuvate noormeeste hulk, mis on aasta vältel olnud ligi veerand kutsututest,» sõnas Rikko.

Lõppenud kutse oli selle aasta kolmas ja viimane, mille alusel õpetatakse 8 kuu jooksul välja üksuste reakoosseis.

Noormehed asusid aasta vältel ajateenistuskohustust täitma Pioneeripataljonis, Suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, Õhutõrjepataljonis, Kuperjanovi pataljonis, Logistikapataljonis, Staabi- ja sidepataljonis, Vahipataljonis ja mereväes.

15 neidu on asunud vabatahtlikult teenima Kuperjanovi pataljonis, 1. jalaväebrigaadis ja Kirde kaitseringkonna väeosades.

Kaitseressursside amet rõhutab, et Eesti reservarmee moodustamisel on ajateenistuses toimuv väljaõpe äärmiselt oluline lüli. Ajateenistuses saadakse põhilised teadmised riigi kaitsevõimest ja õpetatakse noormehi tegutsema ühtse meeskonnana. Riigikaitsekohustus jätkub reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Järgmine ajateenistusse kutsumine toimub 2014.aasta 2.nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles