Vald võtab loomaparki rajada tahtnud naiselt loomad ära

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olena Vool ühega oma lemmikutest.
Olena Vool ühega oma lemmikutest. Foto: Liis Treimann

Saaremaal võõrale maale loomapargi loomise ideega kuulsust kogunud Olena Voolu kariloomad anti detsembri alguses veterinaar- ja toiduameti täitekorralduse alusel üle Kaarma vallale, kuna loomade hoiutingimused ei vastanud nõuetele.

Kolm koera ja kaks kitse on praegu ainsad Olena Voolu välitingimustes elavad loomad, aga kokku enam kui kümmekond karilooma - hobust, kitse ja lammast - viis Kaarma vald lähedalt karjamaalt detsembri alguses asendustäitmise korras ära, kuna loomapidamistingimused ei vastanud nõuetele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Olena Vool on teinud avalduse, et ta loomad tagasi saaks, kuid Toivo Jürisson Saaremaa veterinaar- ja toiduametist kinnitab, et see pole paraku võimalik, sest loomapidamiseks pole ka tänaseks päevaks tingimusi loodud. Olena Vool arvab aga ise, et tema poolt kilega kaetud varjualune oleks näiteks hobustele sobilik elupaik .

Suure tõenäosusega lähevad praegu neljas asenduslaudas olevad Voolu loomad müüki, kuid kuigi Kaarma vald on Olena Voolu haigete loomade raviks ja ülalpidamiseks kulutanud juba üle 10 000 krooni, ei pruugi omavalitsus seda raha loomade müügiga tagasi teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles