Assad: Türgi maksab Süüria mässuliste toetamise eest ränka hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad hoiatas Türigit, et riik maksab rängalt Süüria mässuliste toetamise eest.

«Lähitulevikus hakkavad need terroristid Türgile mõju avaldama. Ja Türgi maksab oma panuse eest väga kallist hinda,» sõnas Assad Türgi opositsioonitelekanalile Halk TV antud intervjuu käigus.

Assadile esitati intervjuu käigus küsimusi ka Al-Qaedaga seotud mässuliste kohta, kes pesitsevad kahe riigi vahelisel pikal ja muutlikul piirialal. Süüria mässuliste arvukatesse  rühmitustesse on infiltreerunud ka mitmed islamiäärmuslaste grupid.

«Ei saa kasutada terroriste kui kaarti, mis on võimalik taskusse tagasi panna. Terrorism on nagu skorpion, mis võib iga hetk nõelata,»  ütles Assad.

Kunagiste lähedaste liitlaste Türgi ja Süüria suhtes on Süüria ülestõusuga seoses kõvasti jahenenud. Türgi peaministri Recep Tayyip Erdogani konservatiivsest valitsusest on saanut üks Türgi mässuliste tulisemaid toetajaid.

«Kõik, mida ta Süüria ja selle rahva kohta ütleb, on vaid valede hunnik. Erdogan ei tee midagi muud peale terroristide toetamise,» sõnas Assad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles