IRL: meie erakonnas kilekottides raha tassimist ei toimu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo.
Tiit Riisalo. Foto: Liis Treimann

IRL ei kahtle endise keskerakondlase Tarmo Lausingu väidetes, et parteis toimus rahapesu ning kinnitab, et nemad sellist rahastamisskeemi ei kasuta.

«Lausingu väited on üks järjekordne näide, kuidas Keskerakonda juhitakse ja rahastatakse. Pole erilist põhjust neis kahelda,» ütles IRLi peasekretär Tiit Riisalo.

Ta märkis, et Edgar Savisaar proovis 2011. aastal Venemaalt raha hankida, mis näitab, et Keskerakonna meetodid partei rahastamiseks on läinud riikliku julgeoleku seisukohast aastatega ekstreemsemaks.

Küsimusele, kas selline rahastamisskeem võib olla võimalik ka praegu, vastas Riisalo, et parteide rahastamise reeglid on praegu üsna selged ja erakondade rahastamise järelevalve komisjon, õiguskaitseasutused ja avalikkus teostavad selle üle pidevat kontrolli.

«IRL saab rääkida üksnes enda eest ja ma kinnitan, et sellist kilekottides raha erakonda tassimist IRLis ei toimu,» sõnas partei peasekretär.

Riisalo hinnangul pole selliste juhtumite põhjuseks seadusandlus, kuna erakondade rahastamise reeglid on üsna selged. «Reaalsus on see, et kui keegi tahab kuritegelikul kombel käituda, siis see võimalus jääb alati. Alati saab välja mõelda JOKK-skeeme ning neid oleme piisavalt Eesti poliitikas ka näinud,» ütles ta.

«Kõige tõhusam viis teadmata päritolu rahaga skeemitajate korralekutsumiseks on neid mitte valida,» leidis Riisalo.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing avalikustas üleeile, et tema kaudu liikus erakonda 350 000 krooni teadmata päritoluga raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles