Inimesed usuvad oma rahaseisu halvenemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: AIVAR AOTÄHT/

Ehkki ligi pooled Eesti elanikud usuvad, et aasta jooksul läheb nende pere majanduslik olukord raskemaks, paistavad meie inimesed tuleviku suhtes olevat optimistlikumad kui teised Balti riikide elanikud.

41 protsenti Eesti elanikest usub, et lähema aasta jooksul läheb nende pere rahaline seis raskemaks, selgus Saar Polli esitletud Flash Eurobarometeri uuringust.

Samas on Eesti vastajad optimistlikumad kui teised Balti riikide omad - oma majandusliku olukorra suhtes on kõige pessimistlikumad lätlased, kellest oma rahakoti õhenemist uskus 64,8 protsenti vastajatest. Leedu vastajaist arvas sama 57,9 protsenti. 

Euroopa 27 riigi keskmine hinnang tulevikule on palju optimistlikum - pere rahaasjade halvenemist uskus vaid 25,9 protsenti vastajaist.

Enamik - 54,7 protsenti usub pigem, et nende majanduslik olukord jääb lähiaastal samaks kui on praegu. Eesti elanikest uskus seda näiteks 35,8 protsenti. 

Neli aastat kestnud projekt Flash Eurobarometer küsitles elanikke kõigis euroliidu riikides ja kandidaatriikides (kokku 27 riiki).

Eestis osales selles tuhat juhuvalikuga leitud vähemalt 15-aastast inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles