Raidal: maavalitsus üritab sekkuda valla poliitikasse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valga maavanema Kalev Härki sõnul on kaks Otepää vallavolikogu tehtud otsust vastuolus seadusega ja Otepää valla põhimäärusega, Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal aga kinnitab, et otsused on seaduslikud ning maavalitsus üritab sekkuda valla poliitikasse, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Kogu maavalitsuse menetlus tundub kummaline, sest üldakte pole maavalitsusel õigus menetleda ja ka järelevalvet teostada, üksikaktide kohta küll, kuid volikogu esimehele hüvitise määramine on üldakt. Aga ma saan aru, et maavalitsus tahab teha poliitikat, ja eks maavalitsusele ei meeldinud ka eelmise aasta volikogu otsus, et Otepää vald astus omavalitsusliidust välja,» rääkis Raidal.

Härki sõnul on seadusega vastuolus see, et Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal hääletas iseendale 10 000-kroonise hüvitise määramise poolt ja vallavalitsuse liikmeks kinnitati tahtlikult toimepandud kuriteo eest karistatud Ants Manglus.

Otepää volikogus toimuvat uurib ka politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles