Tanker Pacific Empire alustas sõitu remondisadamasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi lipu all sõitev kütusetanker Pacific Empire.
Hongkongi lipu all sõitev kütusetanker Pacific Empire. Foto: www.panoramio.com

Aegna saare juures madalikule sõitnud Hongkongi lippu kandev tanker Pacific Empire alustas täna hommikul Muuga sadama lähedalt ankrualalt sõitu Poolasse Gdanski remondisadamasse.

Keskpäevaks oli tanker jõudnud Soome lahte läbiva rahvusvahelise laevatee lähedusse ning praeguseks peaks ta olema jõudnud juba Eesti vetest välja.

Veeteede amet andis reedel tankerile loa ühekordseks ülesõiduks Poolasse Gdanski remondisadamasse.

Veeteede amet teavitas juhtunust ka aluse lipuriiki Hongkongi. «Vastust veel saabunud ei ole, seega ei ole praegu teada, kas õnnetust hakkab juurdlema lipuriik Hongkong või Eesti, mille vetes õnnetus toimus,» selgitas veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmus reedel.

Veeteede ameti laevaõnnetuste juurdluse osakonna inspektorid on töö laeval lõpetanud, materjalid on laevaõnnetuse kohta kogutud ning nüüd järgneb andmete analüüs. Õnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste andmete analüüsi ei ole võimalik õnnetuse täpset põhjust öelda, kinnitas Lõhmus.

Hongkongi lippu kandev tanker Pacific Empire sõitis Aegna saarest idas madalikule 2. jaanuari varahommikul kell 5.45. Keskkonnareostust ei tekkinud ja õnnetuses keegi vigastada ei saanud. Tanker vabastati madalikult sama päeva õhtul kell 21, seejärel suundus laev ankrualale Muuga sadama juures.

Tuukriülevaatusel tuvastati tankeril ulatuslikud põhjavigastused vööris ja vasaku parda neljanda ballastitanki piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles