Senati demokraatide juht palus Obamalt vabandust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aasta novembris tehtud pildil ootab siis veel presidendikandidaat Barack Obama koos senati enamuse liidri Harry Reidi kõrval järjekordse kampaaniaürituse algust.
2008. aasta novembris tehtud pildil ootab siis veel presidendikandidaat Barack Obama koos senati enamuse liidri Harry Reidi kõrval järjekordse kampaaniaürituse algust. Foto: The New York Times / Scanpix

USA Senati enamuse liider Harry Reid esitas president Barack Obamale vabanduse oma märkuste pärast, mida ta oli eraviisilistes vestlustes viimase kohta teinud enne 2008. aasta presidendivalimis.


Hiljuti ilmunud raamatus tsiteeritakse Reidi valimiskampaania ajal ütlemas, et Obamal on võimalus võita, sest ta on piisavalt «heledanahaline» ja ei kasuta «neegridialekti» oma kõnes, kui ta just ei taha, vahendas BBC News.

Demokraatide tähtis esindaja ütles nüüd, et ta kahetseb oma sellist viletsat sõnadevalikut, ning vabandas kõigi ameeriklaste ees, keda ta on võinud solvata. Obama võttis vabanduse kiiresti vastu ning kuulutas selle peatüki suletuks.

Poliitikakorrespondentide sõnul seisab 71-aastasel veteransenaatoril Reidil novembris toimuvate ümbervalimiste ajal ees tõsine võitlus oma koha säilitamise nimel koduosariigi Nevada esindajana.

USA viimast presidendikampaaniat käsitlevas raamatus «Game Change» kirjeldavad ajakirjanikud Mark Halperin ja John Heileman senaatorit kui kindlat Obama toetajat, kuid avalikult asus ta tema selja taha alles pärast seda, kui parteisisene võistlus Hillary Clintoniga oli lõppenud. Reid väljendas tollastes eravestlustes oma kindlat veendumust, et Obama nahavärv tuleb talle kampaanias pigem kasuks kui kahjuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles