Savisaar tahab Kallaselt kuulamisel infot Rail Balticast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Pm

Euroopa Parlamendi transpordi- ja turismikomiteesse kuuluv Vilja Savisaar tahab Euroopa Komisjoni transpordivoliniku kandiaadilt järgmisel neljapäeval toimuval kuulamisel küsida Rail Baltica rahastamise kohta.


Savisaar ütles BNS-ile, et Balti riikide ja muu Euroopa vahele raudteeühenduse Rail Baltica projekti rahastamine tuleb otsustada just Siim Kallase transpordivolinikuks olemise ajal ning ta sooviks selle kohta Kallaselt rohkem infot saada.

Europarlamendis on kuulamised rangelt reglementeeritud ja see ei ole Savisaare sõnul kindel, kas tal õnnestub Kallasele küsimus esitada. Küsimuste esitamise järjekord pannakse paika enne komitee istungit ning võimalik on, et istungi lõpus tekib võimalus esitada kohapeal lisaküsimusi.

Europarlamendi Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu (ALDE) fraktsiooni kuuluv Savisaar märkis, et kuna Kallas on ka ise liberaal, siis nende fraktsiooni poolt tulevad küsimused ei ole kiusavad, vaid toetavad ja neid esitatakse info saamiseks.

Euroopa Komisjoni uue koosseisu transpordivoliniku kandidaat Siim Kallas astub järgmise nädala neljapäeval europarlamendi transpordi- ja turismikomitee ette, et tutvustada oma tegevuskava ja vastata küsimustele.

Kallase kuulamine toimub neljapäeval Eesti aja järgi kell 10-13 Brüsselis. Alguses peab Kallas umbes kümneminutilise sissejuhatava kõne, millele järgnevad küsimused ja vastused.

Samal päeval toimub ka Günther H. Oettingeri (energeetikavolinik, Saksamaa), John Dalli (tervishoiu- ja tarbijapoliitika volinik, Malta), Androulla Vassiliou (haridus- ja kultuurivolinik, Küpros), Johannes Hahn (regionaalpoliitika volinik, Austria) ja Neelie Kroesi (asepresident, infoühiskonna volinik, Holland) kuulamine.

Euroopa Komisjoni volinike kandidaatide kuulamised toimuvad 11.- 15. jaanuaril Brüsselis ja 18.- 19. jaanuaril Strasbourgis.

Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso tegi mullu 27. novembril teatavaks komisjoni uue koosseisu. Senine Euroopa Komisjoni asepresident, haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse volinik Siim Kallas jätkab komisjoni uues koosseisus asepresidendi ja transpordivoliniku ametis.

Uues Euroopa Komisjonis transpordivoliniku portfelli saav Siim Kallas ütles pärast komisjoni koosseisu teatavaks tegemist, et ta on oma kohaga rahul ning see oli tema eelistuste hulgas. Kallas sõnas ka, et teeb kõik, mis võimalik Balti riike ühendavate transpordivõrgustike arendamise toetuseks.

Kogu uue Euroopa Komisjoni koosseisu kuulamine ja koosseisu kinnitamine on europarlamendi täiskogu ees 26. jaanuaril. Euroopa Komisjoni uus koosseis alustab tööd pärast heakskiidu saamist Euroopa Parlamendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles