Kiisler: igasugust ufonauti ei saa linnapeaks lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Toomas Huik.

Omavalitsuste toimetulek sõltub väga palju sellest, kes otsustavad kohalikke asju, ning Pärnu näide näitab valusalt, et igasugust ufonauti ei saa linnapeaks lasta, ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Kiisler rääkis «Terevisioonis», et headel aegadel on mõned omavalitsused ette võtnud toredusprojekte ja üks võimalus kokku hoida on nendest loobumine, vahendasid ERR uudised.

Näiteks tõi minister varukohtadena nii linna oma televisiooni loomise plaanist loobumise kui personalikulude vähendamise, mida teiste hulgas ka Tallinn pole veel teinud.

Riik tuleb rahahädas vallale või linnale appi siis, kui asi on läinud juba nii tõsiseks, et omavalitsus ei jaksa oma arveid ära maksta ning on pöördunud riigi poole ametliku avaldusega.

Omavalitsuste hädavajaduseks on riigieelarves ette nähtud kokku kuni 120 miljonit krooni, Kiisler loodab, et kõike seda ei pea ära kasutama. Seni on ametlikult esitanud abipalve ainult Imavere vald, kes tegi seda juba enne kohalikke valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles