ELi välisminister Ashton tõrjus jutte NSVLi palgal olemisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton täna Brüsselis Euroopa Parlamendis.
Catherine Ashton täna Brüsselis Euroopa Parlamendis. Foto: Reuters / Scanpix

Täna Euroopa Parlamendi liikmete ristküsitluse läbinud ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton ütles, et kuigi ta kuulus kunagi Suurbritannias tuumarelvadest loobumist nõudnud organisatsiooni CND (Campaign for Nuclear Disarmament) ridadesse, ei ole see praegu enam oluline.


«See, mis oli asjakohane 1970ndatel, ei ole asjakohane 2010. aastal,» ütles ta Brüsselis AFP teatel. «Ma ei ole CND liige ega ole olnud viimased 28 või 29 aastat.»

«Ma ei usu praegu, et CND strateegia õige on,» ütles 53-aastane britt vastuseks kaasmaalasest konservatiivi Charles Tannocki küsimusele.

Ashtonit, CND kunagist laekahoidjat on Suurbritannias süüdistatud Nõukogude Liidult rahalise toetuse saamises ning kardeti, et tänasel parlamendiliikmetele ristküsitlusel võib see talle piinlikuks osutuda. Ashton on süüdistust korduvalt eitanud.

Kolm tundi väldanud «ülekuulamise» ajal teatas Ashton, et kavatseb lähikuudel külastada nii maailma võimukeskusi nagu Washington, Peking ja Moskva kui ka konfliktikoldeid nagu Lähis-Ida.

Ashton lisas, et lähinädalatel võtavad suure osa tema tööajast riigid nagu Afganistan, Pakistan, Jeemen, Iraan, Somaalia ja Ukraina, kuid täpsematesse üksikasjadesse ta ei laskunud.

Eesti aja järgi täna kell 17.30 algab Brüsselis ka majandusvolinikuks nimetatud soomlase Olli Rehni ristküsitlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles