Jõemaa: riigieksami keskne kontroll säiligu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksami materjalid.
Riigieksami materjalid. Foto: Toomas Huik

Õpetajate liidu esimehe Lehte Jõemaa sõnul peaks riigieksameid kontrollima edasi riiklikul tasemel, sest see annab õpetajatele võimaluse saada oma töö kohta paremat tagasisidet.

«Muidugi peab kooli ja õpetajaid rohkem usaldama, aga tegelikult on riigieksamite süsteem päris hästi tööle läinud. Komisjon vaatab nad ühtlaselt üle ja sealt tuleb ka tagasiside selle kohta, kuidas on riigieksamid sooritatud, mis on puudujäägid, mida peaks muutma,» rääkis Jõemaa Postimees.ee'le.

«Ma pean vajalikuks, et eksameid kontrollitakse riigi tasandil, siis tuleb ikka tagasiside ka,» kommenteeris ta õpilasesinduste liidu ideed anda riigieksamite parandamine koolide endi kätte.

Tema sõnul ei pea ka kartma seda, kui õppetöö jätkub koolides riigieksamiteks valmistumise tähe all.

«Õpetajad on üldiselt öelnud, et õpilane õpib siis ikka rohkem, kui ta eksamit teeb. Siis keskendub ta palju paremini õppimisele.»

Jõemaa sõnul on õpetajate liidu seisukoht olnud pikka aega, et riigieksamid võiks olla vabatahtlikud ning neid läheks vaja vaid siis, kui on soov minna edasi ülikooli õppima.

Eesti Õpilasesinduste Liit tegi riigikogu kultuurikomisjonile saadetud kirjas ettepaneku tõsta riigieksamite tulemuste selgumise kiirust seeläbi, et usaldada eksamite kontroll sama kooli õpetajate kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles