Riik kaotab naistele keelatud tööde loetelu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on naistel keelatud mitmed elektrikutööd.
Praegu on naistel keelatud mitmed elektrikutööd. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Valitsus arutab homsel istungil töölepingu seaduse selle paragrahvi kehtetuks tunnistamist, mille alusel valitsus on oma määrusega kehtestanud loetelu rasketest ja tervistkahjustavatest töödest, kus naiste töötamine on keelatud.

Näiteks praegu ei tohi naised töötada kaevudes, virtsahoidlates, tsisternides, silohoidlates ja -tornides, hobuste ja suurkariloomade nahanülgimis- ja lahkamistöödel, keelatud on ka elektrikutööd kõrgtöödel jne.

Muudetakse ka soolise võrdõiguslikkuse seadust ja avaliku teenistuse seadust.

Eelnõuga tõhustatakse seaduse tasandil soolise diskrimineerimise keeldu seoses juurdepääsuga kaupadele ja teenustele ning tagatakse isikutele õigus nõuda keelu rikkumise puhul hüvitist. Samuti luuakse soolise võrdõiguslikkuse voliniku kantselei.

Volinikku abistava personali määratlemine soolise võrdõiguslikkuse voliniku kantseleis töötavate ametnikena ei too kaasa lisakulutusi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles