Advokatuuri aukohus noomis advokaat Mare Lusti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Mare Lust.
Advokaat Mare Lust. Foto: Liis Treimann

Kohtusaalis vastaspoolt ähvardanud advokaadi Mare Lusti käitumist arutanud advokatuuri aukohus leidis möödunud nädala lõpus, et Lust rikkus advokatuuri eedikakoodeksit ning talle määrati selle eest distsiplinaarkaristuseks noomitus.


Aukohus leidis, et Lust ei käitunud advokaadi ülesandeid täites vastaspoole suhtes väärikalt, viisakalt ja lugupidavalt ning on seega eksinud eetikakoodeksis sätestatud siduvate nõuete vastu, mis käsitlevad advokaadi suhtlemist menetlusosaliste ja tunnistajatega.

«Advokaat on kohustatud oma kutsetööd tehes olema viisakas ja kannatlik, säilitades väärikuse, rahu ja väljapeetuse. Ühtlasi peab advokaat hoiduma oma kutsetööd tehes ebasündsustest ka kõigis oma mõtteavaldustes,» ütles advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg BNSile.

Aukohus leidis, et Lust oleks pidanud olema järjekindlam oma õigustatud nõudes vastaspoolele lõpetada kohtusaalis filmimine, kuid seda pöördumises kohtu poole. Aukohus pidas vajalikuks märkida, et olenemata vastaspoole provokatiivsest käitumisest peab advokaat suutma jääda kannatlikuks ja rahulikuks ning kasutama seadusega ettenähtud mõjutusvahendeid oma õiguste kaitseks.

Aukohtu otsuse peale on võimalik esitada kaebus halduskohtule 30 päeva jooksul alates otsuse kättesaamisest.

Advokatuur sai Lusti kohta kaebuse inimeselt, kes väitis, et elatusraha nõude arutelul vastaspoolt esindanud Mare Lust muutus kohtuistungil vägivaldseks ning kasutas ähvardavaid väljendeid. Toimunut filminud kaebaja väitel ründas Lust teda ning lausus sõnad: «Tead raibe, ma annan sulle niimoodi, et sa sured».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles