WHO juht Eestis soovitab siiski vaktsineerida

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Terviseorganisatsiooni Eesti esinduse juht Jarno Habicht.
Maailma Terviseorganisatsiooni Eesti esinduse juht Jarno Habicht. Foto: Toomas Huik

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Eesti esinduse juht Jarno Habicht ei ülehinda ravimifirmade mõju WHO otsustele kuulutada välja seagripipandeemia ning soovitab inimestel lasta ennast siiski vaktsineerida.

Habicht ütles ETV saates «Terevisioon», et tema arvates ei ole alust rääkida WHO mõjutamisest ravimifirmade poolt, sest organisatsiooni peadirektorile annab nõu pädev komisjon, vahendasid ERRi uudised.

«Ma arvan, et rahva tervis selles suhtes ongi keeruline, et kui me ei tee mitte midagi, siis on probleem, ja kui me teeme midagi, siis on probleem,» kommenteeris Habicht.

«Rahvastiku tervise eest seismine tekitab väga palju küsimusi. Ma arvan, et teisest küljest on väga positiivne, et sellised arutelud on. Üks pool on see, kui seda tehakse poliitikatandril, teine pool on see, et üldse on arutelud selle teemal, kas me teeme õigesti, kas me teeme õigel ajal, mida me teeme, kuidas me teeme,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles