Londoni Promsi kuuleb ka Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi
Kristjan Järvi Foto: Peeter Langovits

Homme algab Londonis üks maailma suurimaid, vanimaid ja mainekamaid klassikalise muusika festivale Proms, mis toimub regulaar­selt alates 1895. aastast.


Klassikaraadio vahendab otseülekande, Promsi esindusliku avakontserdi, samuti festivali lõppkontserdi 13. septembril. Promsi kontsertide salvestused on augustis eetris iga päev.


Festivali avaõhtul 18. juulil esineb BBC sümfooniaorkester Jiří Bělohláveki juhatusel, mängitakse Richard Straussi, Mozarti, Messiaeni, Skrjabini ja Beethoveni teoseid ning esiettekandes kõlab maailma vanima helilooja, tänavu 100-aastaseks saava Elliot Carteri uudisteos.


Kaks kuud vältava festivali kavas on tänavu 76 kontserti, esiettekandele tuleb mitukümmend uudisteost, tähistatakse Olivier Messiaeni, Elliot Carteri, Karlheinz Stockhauseni jt tähtpäevi. Nimekatest solistidest esinevad viiuldaja Nigel Kennedy, pianist Lang Lang, metsosopran Angelika Kirchschlager, bariton Bryn Terfel jt.


Eesti muusikutest esinevad festivalil Eesti Filharmoonia kammerkoor Paul Hillieri juhatusel ja Kristjan Järvi, kes dirigeerib BBC Walesi orkestrit. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles