Rüütli: Reiljan ei kandideerinud ise erakonna juhatusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles erakonna volikogu eilset otsust kommenteerides, et partei pikaaegne juht Villu Reiljan ei kandideerinudki juhatusse ning seda aktsepteeriti.

«Kuna käesolev aasta saab olema riigikogu valimiste ettevalmistav aasta, siis pidasime oluliseks üle-eestilist kaetust juhatuse esindajate näol ning head kontakti kõigi piirkondadega,» iseloomustas Rüütli uue juhatuse koosseisu.

«Arvan, et valitud juhatus on teotahteline ning valmis seatud eesmärke ellu viima,» lisas ta.

Küsimusele, miks ei osutunud juhatusse valituks erakonna pikaajaline juht Villu Reiljan, vastas Rüütli: «Villu Reiljan ei kandideerinud erakonna juhatusse ja volikogu aktsepteeris tema seisukohta.»

Samuti ei valinud Rahvaliidu volikogu eile erakonna 19-liikmelisse juhatusse Ester Tuiksood ega ühtegi teist rahvaliitlasest riigikogu liiget peale erakonna esimehe Karel Rüütli.

«Rahvaliidu riigikogu liikmed osalevad igapäevaselt poliitika tegemises läbi oma parlamendiliikme töö ning nad on erakonna juhtorganite ees aruandekohustuslikud. Usun, et nende koormus ja panus on piisav ning infovahetus juhatusega saab olema sujuv,» ei näinud Rüütli selles probleemi.

«Juhatus tegeleb erakonna arendamisega ning siin on kohalike arvausliidrite kogemus hindamatu,» märkis esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles