Ministeerium: võime aidata õpilasi läbirääkimistel

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Haridusministeerium ei välista, et tuleb õpilasliidule appi läbirääkimistele, mille eesmärk on muuta ülikoolide vastuvõtutingimusi vähem riigieksami-keskseks.


«Oleme valmis Eesti Õpilasesinduste Liitu (EÕEL) toetama läbirääkimistel ülikoolidega,» ütles rääkis ministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva Postimees.ee'le.

Tema sõnul on ministeeriumi esindajad rõhutanud kohtumistel EÕELi liikmetega, et ülikoolid on vastuvõtutingimuste kehtestamisel sõltumatud, see tähendab, et ministeerium ei saa neid ülikoolidele ette kirjutada.

«Kuna nüüdseks on gümnaasiumi lõpetamise tingimustes kokku lepitud, saab alustada nendest lähtuvalt arutelusid ülikoolidega, milliseid tingimusi ja nõudeid nad üliõpilaskandidaatidele esitavad,» rääkis Ladva.

EÕEL tegi ettepaneku kehtestada Eesti ülikoolides individuaalsed vastuvõtulävendid, mis vähendaksid riigieksamite osakaalu ja kasvataksid muu hulgas motivatsioonikirja rolli.

Eksamitulemusest tähtsamaks saaks õpilase motivatsioon antud erialal õppida ning kutsetest, nagu see on USAs ja Inglismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles