Maavärin purustas suure osa Haiti pealinnast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti pealinn Port-au-Prince pärast maavärinat
Haiti pealinn Port-au-Prince pärast maavärinat Foto: AFP / Scanpix

Suur osa Haiti pealinnast Port-au-Prince'ist on maa ajaloo seni tugevaimas maavärinas täielikult purunenud.


Linna pääsenud ajakirjanike kirjelduste järgi põhjustasid maa-alused tõuked laialdasi kahjustusi, vahendas AP.

Esialgsete oletuste järgi on tuhanded inimesed jäänud kodutuks. Mõned ellujäänud istuvad tänavatel ja ootavad arstiabi. Mõned inimesed laulavad ja hoiavad üksteisel käest kinni, vahendas AP.

Eile õhtul kohaliku aja järgi raputas riiki Richteri skaala järgi 7-magnituudine maavärin. Hinnanguliselt hukkus sadu inimesi. Ametivõimude kinnitatud andmeid kahju suurusest pole saada.

Maavärina epitsenter oli pealinna lähedal ja vaid kümne kilomeetri sügavusel maa sees. Tunnistajate sõnul kestis see umbes pool minutit. Pool tundi pärast esimest tõuget leidis aset kolm järeltõuget, mille tugevuseks mõõdeti 6 magnituudi.

Pealinna tänavavalgustus ei tööta ja see raskendas päästetöid öösel. Pealtnägijate väitel otsiti ohvreid taskulampide abil.

Ühendriikide teatel ei tööta Port-au-Prince'is mobiilsidevõrk ega tavatelefonid.

Uudisteagentuuri AFP väitel said tõsiselt kannatada presidendipalee ja ÜRO esinduse hoone. USA suursaadik Haitil Raymond Joseph ütles CNN-ile, et tegemist oli tähelepanuväärse katastroofiga.

Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus edastas ka hoiatuse Kariibi mere piirkonnale, kuid mõni tund hiljem see tühistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles