Juukseid värvinud rootslanna pea paistetas üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End brünetiks värvinud naine sai allergilise šoki.
End brünetiks värvinud naine sai allergilise šoki. Foto: Caro / Scanpix

Kodus juukseid värvinud rootslannat tabas tugev allergiline reaktsioon ning tema nägu paistetas üles.


49-aastane Lotta Kajving pidi paar päeva pärast juuste värvimist peeglisse vaadates šoki saama, sest allergilise reaktsiooni tõttu oli tema pea tavalisest peaaegu kaks korda suurem, kirjutab Expressen.

Naine valis juuste värvimiseks firma Schwarzkopf tumepruuni värvitooni, mida ta oli ka varem kolmel korral kasutanud. Tema sõnul oli ta iga kord teinud ka allergiatesti, mis midagi kahtlast ei näidanud.

Seekord ärkas ta pärast juuste värvimist keset ööd tunde peale, et juuksejuurtes justkui «keeb» midagi. Naine tõusis üles ja loputas juukseid vee ja kartulijahu seguga, mis mõjus leevendavalt. Mõne aja pärast hakkas aga peanahk tugevalt sügelema.

Järgmise päeva õhtu poole märkasid töökaaslased, et Lotta nägu on paiste läinud. Uuel hommikul peeglisse vaadates nägi naine enda sõnul välja kui tulnukas ET. Hirmunud naine kutsus kiirabi, kes ta mõneks tunniks haiglasse jälgimisele viis.

Õhtuks oli asi veelgi hullem, sest naisel tekkis palavik ja vererõhk tõusis, paistetuse tõttu ei näinud ta enam midagi ning talle määrati erinevad allergiaravimid. Paistetus hakkas alanema neli päeva hiljem.

Lotta tahab oma looga teisi hoiatada, sest kuigi ta oli täiesti terve ja tal ei olnud allergiaid, siis ometi nägi ta enda sõnul lõpuks välja kui Beavis või Butthead.

Täpsem uurimine näitas, et Lotta allergilise reaktsiooni põhjustajaks sai keemiline aine 2,5-diamiin sulfaat. Kuna tegu on harukordse juhtumiga, siis plaanib üks Karolinska instituudi professor naise pilte ka teadusuuringus kasutada.

Vaata SIIT, milline nägi Lotta välja pärast juuste värvimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles