Eesti on valmis Haitit miljoni krooniga abistama

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani päästemeeskonnad ja inimeste otsimiseks treenitud koerad valmistusid täna Haitile appi tõttama.
Taiwani päästemeeskonnad ja inimeste otsimiseks treenitud koerad valmistusid täna Haitile appi tõttama. Foto: AFP / Scanpix

Eesti on valmis andma abi Haiti maavärina tagajärgede leevendamiseks orienteeruvalt miljoni krooni ulatuses.


Välisministeerium hindab praegu koostöös teiste riigiasutustega võimalusi Haiti maavärina ohvrite aitamiseks ja tagajärgede leevendamiseks, teatas ministeeriumi pressiesindaja.



«Tunneme kaasa kõigile Haitil toimunud maavärina ohvritele ja nende lähedastele. Eesti, nagu kogu rahvusvaheline üldsus, kaardistab hetkel ÜRO juhtimisel, mida on tarvis ja võimalik esmajärjekorras teha Haiti ning Haitil viibivate inimeste aitamiseks,» ütles välisminister Urmas Paet.

«Olukord Haitil on praegu väga keeruline ja sellest tulenevalt on raskendatud ka sidepidamine sealsete esmaste abivajaduste teadasaamiseks. Oluline on siiski, et esmane abi jõuaks katastroofipiirkonda võimalikult kiiresti,» tõdes ta.

Väga tugev maavärin tabas Haitit eile õhtupoolikul. Hinnanguliselt 7-magnituudisena mõõdetud maavärinale järgnesid tugevad järeltõuked.

Rohkeid purustusi põhjustanud maavärina epitsenter asus Haiti pealinnast Port-au-Prince'ist 16 kilomeetri kaugusel edelas ning paiknes 10 kilomeetri sügavusel maapõues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles