Filipiinid mõistavad kohut 57 inimese mõrvas kahtlustatava üle

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal 57 inimese elu nõudnud veresauna peamine kahtlusalune Andal Ampatuani noorem ilmus Manila kohtusse.


Ampatuan soovib, et kohus ta kautsjoni vastu vabastaks, kuid prokurörid on kindlad, et tema palve lükatakse tagasi. «Õiglus peab valitsema!» karjusid kohtuhoone ette kogunenud meeleavaldajad, kes nõudsid samuti, et kohus Ampatuani kautsjoni vastu ei vabastaks, vahendas Reuters.

Ampatuan on kõik süüdistused tagasi lükanud. «Ma tahan ainult ausat kohtupidamist. Kui see on õiglane, siis ma võidan 100 protsenti, sest Allah teab, mina tean, et ma olen süütu,» kommenteeris Ampatuan.

Ampatuani näol on tegemist president Gloria Arroyo lähedase poliitilise liitlase Datu Unsay linnapea Andal Ampatuani samanimelise pojaga. President Arroyo on aga lubanud, et massimõrva süüdlased saavad õiglase karistuse, kuid riigipea on hoidunud süüdistamast Ampatuani mõjuvõimsat perekonda.

Salk kurjategijaid röövis möödunud aastal Maguindanao provintsis kümneid inimesi, kes olid teel valimisjaoskonda, et esitada tänavusteks valimisteks oma kandidaat Esmael Mangudadatu, kui väidetavalt Ampatuani käsul palgatud rühm relvastatud kurjategijad nad tappis.

Seejuures tegi linnapea Ampatuan ettevalmistusi, et tema poeg saaks Maguindanao kuberneriks. Ohvrite sugulase sõnul korraldasidki Ampatuani toetajad veresauna, et vastaskandidaat Mangudadatu ei saaks kuberneriks kandideerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles