Pommirünnak jättis osa Dagestani gaasita

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriolukordade ministeeriumi ja Gazpromi töötajad Mozdok-Kazimagomedi gaasijuhtme juures purustusi uurimas.
Vene eriolukordade ministeeriumi ja Gazpromi töötajad Mozdok-Kazimagomedi gaasijuhtme juures purustusi uurimas. Foto: Reuters / Scanpix

Dagestanis purustas eile hilisõhtul korraldatud pommiplahvatus olulise gaasijuhtme, mille tagajärjel jäi üle 200 000 inimese südatalvel gaasivarustuseta.


Mozdok-Kazimagomedi gaasijuhtme parandamiseks kulub võimude teatel kaks ööpäeva, vahendas BBC News.

Seni peavad piirkonnas asuva Derbenti linna ja selle ümbruskonna elanikud gaasita hakkama saama. Praegu valitsevad piirkonnas siiski mõõdukad plusskraadid.

Dagestanis hoogu koguva ülestõusu märgiks on arvukad rünnakud riikliku infrastruktuuri ja korrakaitsejõudude vastu. Eelmisel nädalal end pealinnas Mahhatškalas õhkinud enesetapupommitaja tappis kuus miilitsat.

Ka president Dmitri Medvedev peab vägivalda Põhja-Kaukaasias praegu Venemaa suurimaks siseprobleemiks. Kui viimastel aastatel on varasem sõjakolle Tšetšeenias rahunenud, siis selle naabruses asuvas Dagestanis ja Inguššias on vägivaldne islamiülestõus laienemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles