Eesti abiorganisatsioonid koguvad Haiti ohvritele annetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimas maavärin raputas Haiti pealinna Port-au-Prince'i.
Võimas maavärin raputas Haiti pealinna Port-au-Prince'i. Foto: AFP / Scanpix

Unicef ja Eesti Punane Rist koguvad annetusi Haiti maavärina ohvrite abistamiseks.

Eesti Punase Risti esinaine Riina Kabi ütles, et annetuskonto numbrid on samad mis neil alati olnud, kuid seekord tuleb ülekandele märksõnaks märkida «Haiti maavärin». Swedbankis on Punase Risti annetuskonto number 1180001436 ja SEB pangas 10220039608010.

ÜRO lastefond UNICEF alustas hädaabi andmist Haitile juba päev pärast maavärinat. Eestis saab annetusi teha Unicef Eesti arveldusarvele 10052039502009, lisades märgusõnaks «Haiti».

Eile toimetas UNICEF Jacmeli linna 2500 komplekti köögivarustust ja 5000 liitrit joogivett. Haitile viidi esmaabitarbeid, veepuhastustablette, madratseid ja telke ligi 500 000 dollari eest.

Järgmise kargolennukiga toimetatakse lisakogus madratseid, voodilinu, esmaabivahendeid ja toiduaineid. UNICEF annab Haitile hädaabi kokku 3,4 miljoni USA dollari ulatuses.

Teisipäeval tabas Haitit tugev maavärin, milles hukkusid hinnanguliselt sajad inimesed. Eesti on teatanud oma valmisolekust anda maavärina tagajärgede leevendamiseks abi umbes miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles