Kultuuriministeeriumi muuseuminõunikuna asub tööle Marju Reismaa

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustus Kumule viib praeguse nõuniku uuele tööle.
Tunnustus Kumule viib praeguse nõuniku uuele tööle. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeeriumi uueks muuseuminõunikuks saab Marju Reismaa, senine nõunik lahkub ametist ja asub ette valmistama üle-euroopalise muuseumifoorumi toimumist.


Marju Reismaa on ministeeriumi kultuuriväärtuste osakonnas töötanud alates 2004. aastast. Ta on lõpetanud Eesti Humanitaarinstituudi filosoofia eriala, ministeeriumis on ta tegelenud peamiselt kultuuripärandi programmide ja arengukavade koostamise ja rakendamisega ning UNESCO kultuuripärandi konventsioonide temaatikaga, teatas kultuuriministeerium.

Reismaa on stažeerinud Prantsusmaal Pariisis UNESCO Maailmapärandi Keskuse Euroopa ja Põhja-Ameerika osakonna juures. Lisaks oli ta seotud Balti Museoloogiakooli korraldamisega ning tõlkinud eesti keelde mitmeid museoloogia artikleid ja teinud kaastööd elektroonilise kogumiku «Kultuuriväärtuste kaitse relvakonflikti korral» koostamisel. Reismaa on Setu Talumuuseumi nõukogu liige.

Kultuuriministeeriumi senine muuseuminõunik Kersti Tiik asub ette valmistama Euroopa Muuseumi Foorumi eelfoorumi toimumist Tallinnas 2010. aasta mais ning seega lahkub muuseuminõuniku ametikohalt.

Tiigi sõnul tõi Kumu kunstimuuseumi pärjamine Euroopa parima muuseumi tiitliga 2008. aastal Eestile kaasa kohustuse olla tulevikus Euroopa Muuseumi Foorumi võõrustajaks ja tänavu saamegi erakordse võimaluse tutvustada foorumi korraldajatele ja osalejatele meie muuseumimaastiku olevikku ning lähitulevikku. Euroopa Muuseumi Foorumi peaüritus toimub tänavu Soomes, Tamperes.

Kersti Tiik jätkab tööd ka Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Ajaloomuuseumi ja Amandus Adamsoni Ateljeemuuseumi nõukogudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles