Eesti päästja sõitis eksperdina Haitile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Teder. Kaader filmist «Teoreem tulest».
Gert Teder. Kaader filmist «Teoreem tulest». Foto: Päästeamet

Kolmapäeval sõitis Eesti Päästemeeskonna liige Gert Teder Haiti katastroofipiirkonda Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus.

Meeskonna ülesanne on maavärinas kannatada saanud riigi vajaduste hindamine ja saabuva abi koordineerimine.

Haitile lähetatud Euroopa Liidu hindamismeeskonnas on kuue riigi esindajad.

Euroopa Liidu hindamis- ja koordineerimismeeskondades on vastava koolituse saanud rahvuslikud eksperdid. Abi saatmise tagamiseks on meeskondade ülesanne sündmuskohale saabudes edastada teistele osalejariikidele infot kannatanud riigi kahju ulatuste ja esmavajaduste kohta.

Gert Teder on Eesti Päästemeeskonna kogenuim liige ning otsingu- ja päästerühma juht. Teder on osalenud kahel missioonil Pakistanis 2005. ja 2006. aastal. Samuti on ta osalenud päästemeeskonna koosseisus rohkem kui kümnel rahvusvahelisel õppusel. Euroopa Liidu eksperdina on ta missioonil esimest korda.

2001. aastal loodud Euroopa Liidu Elanikkonnakaitsemehhanismi eesmärk on osalejariikide solidaarne reageerimine loodus- ja tehnogeensetele katastroofidele maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles