Amfetamiini käitlemises süüdistatav mees astub kohtu ette

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk
Amfetamiinipakk Foto: Politsei.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse maksu- ja tolliameti uurimisosakonna menetletud kriminaalasja, milles süüdistab 34-aastast Andreyd ligikaudu 1 kilogrammi  amfetamiini käitlemises ja teiste isikute salakaubaveole kihutamises. Kaks sama grupi liiget on juba kohtus süüdi mõistetud.

Andreyd süüdistatakse selles, et ta omandas 2008. aasta septembri lõpus Eestis tuvastamata isikult 993,2  grammi amfetamiini.

Narkootikumi andis ta 49-aastasele Olegile, kes andis selle päev hiljem üle 58-aastasele Liubovile, et viimane viiks narkootilise aine salakaubana üle tollipiiri Venemaale Jaanilinna ja annaks selle Andreyle kokkulepitud kohas üle.

Narkootilist ainet ei õnnestunud naisel üle piiri toimetada. Liubov peeti tollikontrolli käigus kinni ning kontrolli tulemusena avastati naise käekotist fooliumist ja teibist tehtud kohvikihiga kaetud pakend. Samal päeval peeti kinni ka Oleg. Mõlemad vahistati eeluurimise ajaks.

Andrey peeti kinni 2009. aasta septembri lõpus ja võeti vahi alla. Möödunud aasta novembri keskel asendati tõkend vahistamine kautsjoniga summas 215 000 krooni.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Andrey süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises, edasiandmises, mis oli toime pandud grupi poolt.

Peale selle veel ka isikute grupi kihutamises eriloata narkootilise aine toimetamisele üle Eesti riigipiiri ja EÜ tolliterritooriumi piiri.

Kaks sama grupi liiget, Oleg ja Liubov, mõisteti 2009.a. märtsis süüdi narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises ning edasiandmises, isikute grupis.

Oleg mõisteti süüdi narkootilise aine üle EÜ tolliterritooriumi piiri ja riigipiiri toimetamise katses teist isikut ära kasutades, mis oli toime pandud grupi poolt.

Liubov mõisteti süüdi aga salakaubaveo katses. Olegile määrati karistuseks vangistus 3 aastat 6 kuud ning Liubovile 3 aastat vangistust. Reaalselt kandsid mõlemad ära kuus kuud vangistust, ülejäänud osa kohaldati tingimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles