Haitil rusude alla jäänud eestlane päästeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO missiooni liige, eestlane Tarmo Jõeveer päästeti Haitil maavärina rusude alt.
ÜRO missiooni liige, eestlane Tarmo Jõeveer päästeti Haitil maavärina rusude alt. Foto: Reuters / Scanpix

Haitil maavärinapiirkonnas viibis ka üks eestlane, ÜRO struktuurides töötav Tarmo Jõeveer, kes täna rusude alt elusa ja tervena pääses.


Pärast päästmist ütles 38-aastane Jõeveer ajakirjanikele, et temaga on kõik hästi, vahendas Reuters. Lähedaste väitel oli mees rusude all kinni 32 tundi.

ETV saate «Ringvaade» vahendusel ütles mees: «Mu jalgealune kadus ära, käis pauk, viskusin põrandale pikali ja oligi kõik.» Ajakirjaniku küsimusele, kuidas rusude all tema aeg möödus, vastas Jõeveer, et seal ei olnud hea olla, teatas ERR Uudised.

Jõeveer lisas, et rusude all oli ta üksinda. «Seal ei olnud mitte kedagi koos minuga.»

Vaata CNNi videolugu Tarmo Jõeveeri päästmisest.

Välisministeerium teatas täna, et Haitil on üks Eesti kodanik, kelle sealviibimisest teavitasid ministeeriumi sugulased.

Kodanik on ka ise oma sugulastega ühenduses olnud ning on elus ja terve.

Välisministeeriumi konsulaarteenistus on edastanud isiku andmed ÜROs sisse seatud Haiti situation hotline numbrile.

Tema olukorrast ja evakueerimise vajadusest ülevaate saamiseks hoiab välisministeeriumi konsulaarteenistus pidevalt ühendust ka lähedastega.

Ka on välisministeerium ühenduses partneritega Euroopa Liidus, kes tegelevad ELi kodanike evakueerimise organiseerimisega ning hoiab olukorrast ülevaate saamiseks kontakti Eesti aukonsuliga Dominikaani Vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles