Politseioperatsiooni käigus filmitud autojuht võitis riigikohtus TV3e

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsiooni käigus filmitud autojuht võitis riigikohtus vaidluse telekanaliga TV3.
Politseioperatsiooni käigus filmitud autojuht võitis riigikohtus vaidluse telekanaliga TV3. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohus otsustas tühistada Tallinna ringkonnakohtu otsuse, millega jäeti rahuldamata TV3 «Seitsmestes uudistes» liiklusrikkujatest räägitud lõigu taustaks filmitud autojuhi Villu Tammeri hagi telekanali vastu.

Kõrgem kohus saatis otsuse uuesti ringkonnakohtule läbi vaatamiseks mittevaralise kahju hüvitamise ja menetluskulude jaotamise kohta.

Tammer esitas 2007. aastal Harju maakohtule hagi TV3 vastu, milles palus telekanalilt välja mõista mittevaralise kahjuna 40 000 krooni.

TV3 filmis 2007. aasta 22. septembril Tallinna-Narva maanteel toimunud politseioperatsiooni, mille käigus kontrolliti turvavarustuse kasutamist.

Politsei pidas kinni ka Tammeri juhitud sõiduauto, sest sellel ei põlenud üks lähituli. Politsei kontrollis dokumente, viitas rikkis esitulele ning palus vihmase ilma tõttu arvestada teeoludega.

TV3 näitas uudistesaates «Seitsmesed uudised» toimunud politseioperatsiooni. Uudise alguses näidati Tammeri autole lähenevat politseinikku. Turvavarustuse kasutamist kontrollivast operatsioonist rääkinud diktori teksti järel näidati Tammeri vestlust politseinikuga, milles toodi ära ka peatamise põhjus. Seejärel loetles diktor üles operatsiooni käigus vormistatud karistuste statistika.

Tammeri hinnangul tekkis tema kohta väärinfo ning teda kujutati kui seadusrikkujat ning ta palus TV3-l see ümber lükata. Telekanal sellele palvele aga ei reageerinud.

Harju maakohus jättis 2008. aastal Tammeri hagi rahuldamata ning menetluskulud tema kanda. Ka ringkonnakohus jättis õiguse telekanalile.

Riigikohtu kolleegium leidis, et ringkonnakohtu otsus tuleb tühistada materiaalõiguse normi väära kohaldamise ja menetlusõiguse normi olulise rikkumise tõttu.

«Ringkonnakohus on praeguses asjas tuvastanud, et hageja ei andnud kostjale nõusolekut ennast filmida. Hageja keeld ennast filmida hõlmab loogilise järelduse kaudu ka keeldu endast tehtud filmilõiku esitada avalikult,» leidis riigikohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles