Naistele on varsti kõik tööd lubatud

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv.
Soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv. Foto: Peeter Langovits.

Valitsus toetas täna sotsiaalministeerimi eelnõud tunnistada kehtetuks töölepingu seaduse paragrahv, milles oli loetelu töödest, kus naiste töötamine on keelatud.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ütles valitsuse pressikonverentsil, et kui riigikogu seadusemuudatused vastu võtab, tohivad naised töötada näiteks vedurijuhi, pootsmani, kipperi ja madrusena, aga ka veevärgi lukksepa ja korstnapühkijana.

Soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv ütles Postimees.ee´le, et neil on olnud kaks kaebust seoses naistele keelatud töödega.

Esiteks pöördus voliniku poole naisest korstnapühkija, kes kartis, et tal võib tekkida probleeme enda FIEna registreerimisel.

Teiseks juhtumiks olid kaks naist, kes töötasid sadamas dokkeritena, kuid kui nende tööandja kuulis, et naised sellel ametikohal töötada ei tohi, vormistas ta nad ümber kraanajuhtideks.

Kraanajuhtidena polnuks naistel aga õigust varasemale pensionieale, hoolimata sellest, et tegelikult töötasid nad dokkeritena edasi.

«Keelatud tööde nimekiri ei aita kuidagi saavutada võrdõiguslikkust, lähtuda tuleks ikkagi inimese enda vabast valikust: kui ta teab töökohaga seotud terviseriske, siis võiks tal olla vabadus ise otsustada, kas ta tahab seda tööd teha või mitte,» ütles Sarv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles