Rakenduskõrgkoolide rektorid toetavad haridusreformi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogu (RKRN) toetab algatatud haridusreformi, mis on suunatud muutustele üldhariduskoolide koolivõrgu korrastamiseks ja õppekavade sisulisele arengule ning arvestab Eesti ühiskonna demograafilist situatsiooni.

«Üldhariduskoolide võrk vajab kohandamist vastavalt demograafilisele situatsioonile, tagamaks kvaliteetset üldharidust sisenemiseks kutseharidusse ja/või kõrgharidusse,» seisab rektorite avalduses.

RKRN peab oluliseks põhikoolide lahutamist gümnaasiumidest, et luua võrdsed võimalused haridustee jätkamiseks gümnaasiumides või kutsehariduskeskustes, võimaldamaks õpingute jätkamist vastavalt andele ja tööturu olukorrale nii rakenduskõrghariduse või ülikoolihariduse suunal.

«Olukorras, kus ettevõtlike inimeste hulk võrreldes arenenud riikidega on kordades väiksem, tuleb eluhoiakut kujundada juba põhikooli esimestest klassidest alates, mis jätkub katkematuna gümnaasiumiastmel ning saab lõpliku vormistuse kutsekoolis või kõrgkoolis.

Reformis kavandatud põhikooli ja gümnaasiumi õppekavade uuenduslikud eesmärgid näevad ette väljundis ettevõtlike inimeste kujunemise koolituse algusest peale, mis haakub sujuvalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi algatatud ettevõtluse programmiga kõrghariduses,» öeldakse avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles