Järvamaal viidi lapsed lagunevast Vao lasteaiast Koeru

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järvamaal pidi Vao küla lasteaed oma kasvandikud vallakeskusse Koeru kolima, sest aastatega on lasteaia hoone nii ära lagunenud, et üks sein ähvardab õue variseda ja lagi alla sadada.

Lasteaia hoone on ehitatud 1960. aastate teisel poolel ning paistab, et hiljem seda väga põhjalikult kõpitsetud pole. Aastatega on seintesse tekkinud nii palju pragusid, et kui läinud nädalal spetsialistid need järjekordselt üle vaatasid, tunnistasid nad maja avariiohtlikuks ning vallavõimud otsustasid lasteaia majast evakueerida, vahendas ERR Uudised saadet «Ringvaade».

Kõik lapsevanemad ei olnud laste nelja kilomeetri kaugusel asuvasse vallakeskusse viimisega päri ning arvasid, et lasteaed võiks jätkata laguneva hoone teises tiivas, kuid vallavõimud ei pidanud seda aga mõttekaks ning pakkusid neile, kel ei ole võimalik lapsi omal jõul Koeru toimetada, valla poolt transporti.

Vallavanem loodab, et sügiseks saavad Vao lapsed oma lasteaia tagasi - majale on kaks aastat tagasi koostatud rekonstrueerimise eelprojekt, kuid praeguse rahapuuduse tõttu suudaks vald selle realiseerida üksnes jaokaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles