Eesti saadab Haitile veel neli päästemeeskonna liiget

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korea päästekoer ootamas Haitile minekut.
Korea päästekoer ootamas Haitile minekut. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti saadab maavärinas kannatada saanud Haitile veel neli päästemeeskonna liiget, kes sõidavad Rahvusvahelise Humanitaarpartnerluse (IHP) missiooni raames katastroofipiirkonda pakkuma infotehnoloogilist ja logistilist tuge.


Arvestades Haiti katastroofi ulatust ja sündmusejärgse operatsiooni pikkust palus Maailma Toiduprogramm IHP-l rajada välilaagri, mis tagab majutuse ja töötingimused kahesajale ÜRO humanitaartöötajale, teatas päästeamet.

Baaslaagri komponendid tulevad IHP riikidest - Rootsist, Norrast, Taanist, Soomest ja Eestist. Samuti läheb Haitile laagri püstitamiseks ja majandamiseks meeskond, kuhu kuuluvad ka kolm eesti logistikut.

Haitile sõidab ka IT-spetsialisti Indrek Juhanson, kelle ülesandeks on ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna IT- ning sidetoetuse tagamine. Taolisel missioonil käis Juhanson ka möödunud kevadel Namiibias üleujutuspiirkonnas.

Juba kolmapäeval sõitis eksperdina Haitile Eesti päästemeeskonna liige Gert Teder, kes läks sinna Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus.

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul võimaldab Eesti päästemeeskonna IT-alane ettevalmistus ning varustus info- ja sideteenust osutada ka väga keerulistes katastroofi tingimustes.

Eesti spetsialistide osalemist IHP operatsioonides toetab välisministeerium arengukoostöö- ja humanitaarfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles