Eesti eraldab Haiti maavärina ohvritele veel 1,5 miljonit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeerium annab Haiti maavärina tagajärjel kannatanutele täiendavalt Rahvusvahelise Punase Risti kaudu 1,5 miljonit krooni.


Eesti abi Haitile on hetkel kokku 3,5 miljonit krooni, millest 2,5 miljonit moodustab rahaline abi Punase Risti kaudu ning 1 miljoni ekspertide kriisipiirkonda appi lähetamiseks, teatas välisministeerium.

Haiti maavärina tagajärgede leevendamiseks antud raha eraldatakse välisministeeriumi eelarves arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.

Välisminister Urmas Paeti sõnul muutub olukord Haitil järjest keerulisemaks, seetõttu on oluline, et abi jõuaks seda vajavate inimesteni võimalikult kiiresti.

«Eesti saadab Haitile rahvusvaheliste organisatsioonide tegevust toetama ühe IT-eksperdi ja kolmeliikmelise logistikameeskonna koos varustusega,» sõnas välisminister Paet. Eesti eksperdid sõidavad kriisipiirkonda Rahvusvahelise Humanitaarpartnerluse raames koos Põhjamaade ekspertidega.

Väga tugevas maavärinas kannatanud Haiti abistamiseks on asunud tegutsema kogu rahvusvaheline üldsus. Rahvusvahelised organisatsioonid on alustanud Haitil ulatuslike abioperatsioonidega. Maavärinas kannatanud Haiti elanikel on puudus esmaabivahenditest, toidust ja joogiveest ning tuhanded on jäänud peavarjuta, samuti on raskendatud ligipääs katastroofipiirkonda. Haitil on vajadus meditsiinitehnika, otsimis- ja päästetehnika ning kommunikatsioonivahendite järele.

Esmaspäeval kohtuvad Brüsselis Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Catherine Ashtoni kutsel Euroopa Liidu arenguministrid, kes arutavad Haiti humanitaarkatastroofiga seonduvat ning võimalusi olukorra leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles