Jeemenis jätkub pealetung Al-Qaeda vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaeda terroriorganisatsiooni Jeemeni haru arvatav sõjaline juht Qassem al-Rimi.
Al-Qaeda terroriorganisatsiooni Jeemeni haru arvatav sõjaline juht Qassem al-Rimi. Foto: AFP / Scanpix

Selle aasta alguses terroriorganisatsiooni Al-Qaeda vastu operatsioone alustanud Jeemeni valitsus teatas veel ühest õhurünnakust, mille käigus tapeti eile vähemalt kuus arvatavat sissi, kelle hulgas oli ka nende üks juhte.


Kahes autos, mida tabasid raketid, võis olla kaheksa inimest, neist kaks võis pääseda põgenema, vahendas BBC News uudisteagentuuri Reuters allikat. AFP andmetel toimus rünnak Lagasheri piirkonnas idapoolses Saada provintsis.

Al-Qaeda komandöriks peetav Qassem al-Rimi oli kohalike ametnike sõnul tapetute seas. Lisaks temale nimetati veel kolme hukkunu nimesid. Kolmapäeval teatati ühe teise kohaliku Al-Qaeda juhi - Abdullah Mehdari - tapmisest tulevahetuses Shabwa provintsis.

Terrorivastased operatsioonid hoogustusid Jeemenis pärast seda, kui sealne Al-Qaeda haru teatas, et oli esimesel jõulupühal Detroiti suundunud reisilennukil ebaõnnestunud pommirünnaku taga.

Luureanalüütikute sõnul on Jeemeni saabunud hulgaliselt islamisisse, kes sattusid Afganistanis ja Pakistanis liiga suure surve alla, ning neid, kes suruti välja Saudi Araabiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles