Celander hakkab ehitama ABB tehase laiendust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celander Ehituse juhatuse esimees Roland Mäll.
Celander Ehituse juhatuse esimees Roland Mäll. Foto: AFP / Scanpix

Celander Ehitus võitis ABB elektrimasinate tehase laienduse ehitaja leidmiseks korraldatud konkursi.

ABB elektrimasinate tehase juurdeehituse suletud netopind on 5530 ruutmeetrit ja ehitusmaksumus ligikaudu 50 miljonit krooni. Hoone ehitus algab juuli keskel, tööde lõpp on planeeritud jaanuari 2009.

Ettevõtte juhatuse esimehe Roland Mälli sõnul on uue objekti näol tegemist tõsise väljakutsega: „«Tööd tuleb teha viia väga kiiresti, osutatud usaldust on vaja õigustada.»

Celander Ehitus on Eesti ehitusturul aastast 2002. Firma tekkis ASi Celander Eesti ja OÜ Merione liitumise tulemusena, ühendades endas esimese enam kui 100aastase Rootsi taustaga restaureerimiskogemuse ja teise projektijuhtimisoskuse.

2007. aastal lõpus laienes ettevõte Leetu. Tütarettevõte UAB Celander Statyba alustas veebruaris 2008 esimese objektina Palangas ridamajade kompleksi rajamist.

Celander Ehituse 2007. aasta käive oli 621 miljonit krooni. Käesoleval aastal on lepingutega kaetud 400 miljonit krooni, esimese poolaasta tulu oli 232 miljonit krooni. Ettevõte annab tööd 78-le inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles