Valitsus: Haiti maavärinas kaotas elu üle 100 000 inimese

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Channel 7 pilt 16-kuusest Winnie Tilinist, kes toodi rusude alt välja pealinnas Port-au-Prince'is.
Telekanali Channel 7 pilt 16-kuusest Winnie Tilinist, kes toodi rusude alt välja pealinnas Port-au-Prince'is. Foto: AP / Scanpix

Haiti valitsuse esindaja sõnul on ametnikud matnud maha juba 40 000 surnukeha, teisipäevase maavärina ohvrite üldarv aga võib ulatuda üle 140 000.


«Kogume hukkunud kokku ja matame ühishaudadesse. Rusude all on veel palju inimesi,» rääkis ühiskondliku julgeoleku eest vastutav riigisekretär Aramick Louis Reutersile.

Tema sõnul kardab valitsus, et lootusetuse tunne muudab inimesed vägivaldseteks. Louis rääkis, et kuritegelikud jõugud võtavad tänavaid oma kontrolli alla.

Port-au-Prince'i tänavatel on nähtud pussnugadega relvastatud noorte meeste ja teismeliste gruppe, kes röövisid purunenud hoonetest asju.

«Saadame politseinikke piirkondadesse, kus rüüstajad tegutsevad,» lubas Louis. «Kui inimesed ei saa süüa ja neid ei aidata, siis muutuvad nad vihaseks. Loodame, et kõik jäävad rahulikuks,» lisas ta.

Siseminister Paul Antoine Bien-Aime rääkis Reutersile, et ohvrite arv võib kerkida arvatust suuremaks.

«Oleme praeguseks lugenud kokku 50 000 surnukeha. Arvame, et surnute arv võib ulatuda 100 000 kuni 200 000ni. Täpset arvu ei saa me iialgi teada,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles