Sõidukid lõhuvad Läänemaa tervisetee katet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautod
Veoautod Foto: Raigo Pajula.

Tunamullu juunis endisel raudteetammil avatud Läänemaa tervisetee hooldajad on hädas mootorsõidukitega, mis sõidavad teel ja rikuvad seda keelavaist liiklusmärkidest hoolimata.


Riisiperest Rohukülla kulgevat jalakäijate ja jalgratturite teed kasutavad ülesõidukohana raskeveokid, mille rattad teele killustikku loobivad ja seda lõhuvad, kirjutab

Lääne Elu

.

Probleem on Põhja-Läänemaa Turismi- ja Spordiobjektide Halduskeskus juhatuse liikme Ülle Lassi sõnul suurim Risti vallas. «Praegu on politseis uurimisel üks selle valla juhtum, kus terviseteel veeti puid,» ütles ta. Detsembri alguses esitatud avalduse põhjal ei ole veel menetlust algatatud, küll aga kontrollib politsei sündmuse tõelevastavust.

Juba lõhutud peene kruuskattega tee parandamiseks sihtasutusel raha ei ole. «Kui tee on katki ja lõhkujat kätte ei saa, tuleb meil otsida võimalusi projektide kaudu parandusraha leida,» lausus Lass, kelle sõnul on tee peamised väärkasutajad ümberkaudse metsamaa omanikud ja talupidajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles