Suurenenud kütusekulud kärbivad Tallinki kasumit

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uus kruiisilaev Baltic princess.
Tallinki uus kruiisilaev Baltic princess. Foto: Mihkel Maripuu
Tallink Grupp avaldas täna käimasoleva majandusaasta kolmanda kvartali majandustulemused, mida mõjutasid ligi 470 miljoni krooni võrra tõusnud kütusekulud, kõrgemad intressikulud ja veomahtude langemine mõnel liinil.

Seoses sellega korrigeeris Tallinki juhatus ka varem avaldatud majandusprognoosi. 31. augustil lõppeva 2007/2008 majandusaasta müügituluks ennustab ettevõte 12,2 miljardit krooni. Kasum enne amortisatsiooni ja finantskulusid langeb võrreldes mullusega kuni 15 protsenti ning kontserni puhaskasum jääb alla 470 miljoni krooni.

Praegu otsib ettevõtte juhatus võimalusi müügitöö parandamiseks, reisijate arvu tõstmiseks ja nii laevade operatiivkulude kui ka kaldakulude kärpimiseks kõikides riikides.

Näiteks vähendab Tallink leavade arvu Soome-Saksamaa liinil, kus esialgsete plaanide kohaselt jätkab sügisest kaks laeva. Sellega loodab ettevõte tõsta laevade täituvust ja kasumlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles