Haiti ohvritele on Eestis annetatud üle 300 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti pealinn Port-au-Prince pärast maavärinat.
Haiti pealinn Port-au-Prince pärast maavärinat. Foto: AFP / Scanpix

Haiti maavärina ohvritele abi saatmiseks on Eesti elanikud tänase seisuga annetanud üle 300 000 krooni.

Punase Risti annetuskontole on tänaseks laekunud 261 282 krooni, millest 100 000 krooni annetas Tartu linnavalitsus, ütles Postimees.ee'le Punase Risti esinaine Riina Kabi. Kaks eraisikut on teinud 10 000-kroonise annetuse, teised summad on väiksemad.

«Praegu on raske aeg kõigil - igaüks annab just nõnda palju, kui see temale jõukohane on. Absoluutselt iga annetus on märkimist väärt,» sõnas Kabi.

UNICEF Eesti annetuskontodele on kantud üle 45 000 krooni.

Riina Kabi selgitas, et raha kantakse Rahvusvahelise Punase Risti Föderatsioonile, mille esindajad on Haitil juba kohapeal ning otsustavad, mille jaoks üle maailma korjuvat abiraha kõige enam vaja läheb. «Nemad näevad, mida kõigepealt vaja hankida ja kuhu käed külge lüüa, et mingilgi moel taastada katastroofieelne olukord.»

«See on kahetsusväärne, et isegi oma riigil puudub praegu kontroll toimuva üle,» tõdes Kabi. «Kuid Punase Risti roll pole administratiivsete struktuuride taastamine, kui just vahetu tegelemine ellujäänud kannatanutega.»

«Vesi, sanitaaria, ravimid, toit...» loetles ta. Samas aidatakse ka maha matta maavärinas hukkunuid, et vältida nakkuste levikut.

Annetuse arveldusandmed jäävad vähemalt paariks kuuks avatuks.

Kabi lükkas ümber kahtlused, et annetatud raha võiks kuidagi jääda ametnike taskusse või kuluda nende palkadeks. «Abitöötajate palgad maksab kinni see riik, kes abilised saatis. Annetused ei saa minna palkadeks mitte kuidagi, see on võimatu! Annetuste liikumine kajastub rahvusvahelistes raportites ja kui kellelgi on mingidki kahtlused, on neil vabadus ja õigus alati raporteid Rahvusevahelise Punase Risti föderatsiooni esindajatelt küsida,» julgustas esinaine.

Annetusi saab teha Eesti Punase Risti kogumiskontodele Swedbankis (1180001436) ja SEBs (10220039608010). Ülekande märksõnaks tuleks kirjutada «Haiti maavärin».

Samuti kogub Haiti maavärina ohvrite abistamiseks raha UNICEF Eesti Rahvuskomitee, ülekandeid saab teha järgmistele arveldusarvetele: SEB 10052039502009, Swedbank 221120211192, Sampo pank 332029950003 - märgusõnaga «Haiti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles